Jump to content
Cart

Forum Loading Time.

Recommended Posts

[B]Edit: Feedback suggests the loading time was dropped from 30 seconds to an area of around 5 seconds.
[/B]

We've noticed a huge drop in the load rate of the forums compared to the rest of the website. We're currently checking through all modifications and other areas to find the reason of the horrible slow load time for the forums.

We need some information from the user-base to find a solution faster:

[code]
*What browser are you visiting on?

*What internet provider do you use?

*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)

*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).



[/code]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[B]*What browser are you visiting on?[/B]
Opera
[B]*What internet provider do you use?[/B]
Mediacom
[B]*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)[/B]
Not that I can tell.

Share this post


Link to post
Share on other sites
*What browser are you visiting on?
FF

*What internet provider do you use?
Virgin Media (60 MB connection package)

*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)
Every page I load practically, though it does run fast now and then.

*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).
Nope.

Share this post


Link to post
Share on other sites
*What browser are you visiting on?
Firefox, Safari, Chrome - switch frequently, chrome might be a little faster.

*What internet provider do you use?
No Idea (100mb University connection)

*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)
Mainly all pages.

*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).
None.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[B]*What browser are you visiting on?[/B]

Google Chrome.

[B]*What internet provider do you use?[/B]

BT Infinity Fiberobtic.

[B]*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)[/B]

Every forum page.

[B]*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).[/B]

It has a few times but I didn't record the date and time :(


It could possible be MySQL speeds, Maybe the webhost hasn't updated it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Made some tweaks, things should be a little faster now. I'll keep an eye on it and try to tweak more.

[quote name='PwntNoob']
It could possible be MySQL speeds, Maybe the webhost hasn't updated it.[/QUOTE]
We're hosting on our own servers, not a webhost :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
It seems to be going up and down for me, as I was telling [MENTION=1573]Cart[/MENTION] ,

5 seconds to load this page up from index.
Then about the same to go to index, then when I hit refresh it took about 1:37 to refresh.
Then when I went back to this page, it took 19 seconds to load.. lol

Hope this is useful.

Share this post


Link to post
Share on other sites
*What browser are you visiting on?
Chrome

*What internet provider do you use?
Rhino Communications (owned by Jab Broadband) 5Mbps conection.

*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)
I seem to notice is worse on the forum index. Even after everything looks to be loading, it still looks like it's trying to load something.

*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).
Except for Apache(?) resets, no.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[B]*What browser are you visiting on?[/B]
Google Chrome
[B]*What internet provider do you use?[/B]
No idea (20mbps)
[B]*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)[/B]
When I go to runelocus.com the WP site seems a tad slow, when I click on "forums" it takes about 5-6 seconds.
[B]*Are there any times RuneLocus appears offline to you? (Try to give a time and date).[/B]

Happened about a week ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites
*What browser are you visiting on?
Chrome
*What internet provider do you use?
Optus
*Are there any pages the lag appears to be worse on? (index, profiles etc.)
Normally downloads section or snippets

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×